Білборд у Криму / REUTERS

Про це він повідомив у Twitter.

"Провели перше засідання Комітету міністрів Ради Європи у 2017. Не хотів псувати колегам постсвятковий настрій, але не міг не виступити щодо репресій РФ проти українців, у т.ч. в Криму. Закликав органи і держави РЄ вживати заходів для захисту наших (громадян)", - написав Кулеба.

Читайте такожВ Радбезі ООН нагадали, що Україна третій рік протистоїть російській "гібридній війні"

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 19 грудня 2016 року Генеральна асамблея ООН підтримала резолюцію про порушення країною-окупантом РФ прав людини в АР Крим.

У резолюції члени ООН закликали РФ негайно звільнити українських громадян, які були незаконно затримані і засуджені без урахування елементарних норм відправлення правосуддя, а також тих, кого було переведено через міжнародно визнані кордони з Криму до Російської Федерації.

Під час представлення резолюції заступник глави МЗС України Сергій Кислиця заявив, що "з часу окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь ситуація з правами людини на півострові різко погіршилась, продовжують надходити численні повідомлення про серйозні порушення та зловживання, що здійснюються стосовно жителів Криму. Остання доповідь Офісу верховного комісара ООН з прав людини, оприлюднена 8 грудня 2016 року, описує ситуацію у Криму як «атмосферу репресій проти тих, чиї погляди не збігаються з позицією влади»".