Віце-президент США наголосив, що Мінські угоди залишаються єдиною життєздатною основою для врегулювання конфлікту на Донбасі / УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на спільній прес-конференції у Києві з президентом України Петром Порошенком.

Читайте такожПорошенко на зустрічі з Байденом розповів, як Україна протистоятиме спробам Росії спровокувати безлад

Байден заявив, що знає, як непросто "зберігати віру в Мінський процес, коли Росія відмовляється виконувати зобов'язання у сфері безпеки".

Відео дня

Віце-президент США наголосив, що Мінські угоди "залишаються єдиною життєздатною основою для врегулювання конфлікту на Донбасі, відновлення українського урядування на сході та повернення Україні контролю над міжнародним кордоном".

"Найкращою надією України є подальше просування у вигляді об'єднаної країни. Але дозвольте мені бути абсолютно чітким: політична угода не може бути виконана до того часу, поки російське насильство не припиниться. Лише коли Росія та її ставленики на сході виконають зобов'язання з припинення бойових дій та дозволять Донбасу знову жити в мирі та безпеці, тоді від України можна очікувати її політичних зобов'язань", - заявив Байден.

Як повідомляв УНІАН, віце-президент США Байден перебуває з візитом в Україні 16 січня.