Штепа обурилася через заяву про відвід судді / Фото УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це головуючий в процесі суддя повідомив сьогодні, 26 січня, під час чергового судового засідання у справі Штепи.

Після початку засідання Єжов повідомив про заміну одного з суддів колегії через перебування на тривалому лікарняному, а також, що представники державного обвинувачення заявили відвід головуючому судді.

Єжов зазначив, що документ про відвід надійшов до канцелярії суду 26 січня.

Відео дня

“Мені заявляють відвід. Кажуть, що стосовно мене є кримінальне провадження за сприяння терористичній діяльності”, - сказав суддя.

Читайте такожСуд у справі Штепи допитає Таруту

Після даного повідомлення підсудна Штепа, почала голосно обурюватися.

Суддя зауважив, що кримінальне провадження за фактом сприяння терористичній організації (ч. 1 ст.258-3 Кримінального кодексу України) внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 25 січня.

Єжов також сказав, що з огляду на ці обставини, він заявляє самовідвід.

У засіданні оголошено перерву на 20 хвилин.

Довідка УНІАН. Колишнього міського голову Слов'янська Донецької області Нелі Штепу затримали в липні 2014 року. Її обвинувачують у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу України.

Справу розглядає Червонозаводський районний суд Харкова.