Депутат також зобов'язаний здати паспорти / фото УНІАН

Суддя Солом'янського райсуду Києва Олександр Бобровник задовольнив клопотання прокурорів САП про покладання на народного депутата Борислава Розенблата нових обов'язків у рамах запобіжного заходу щодо нього.

Як передає кореспондент УНІАН, згідно рішення суду депутат зобов'язаний носити електронний браслет.

Читайте такожУ НАБУ заявляють, що Розенблат не повідомляв про намір виїхати за кордон

Крім того, Розенблату заборонено залишати Київ та Житомир без дозволу органів слідства та слідчого судді, а також спілкуватися з іншими фігурантами, свідками справи.

Депутат також зобов'язаний здати паспорти та інші документи, що дають право на виїзд з України. Термін дії ухали суду - до 18 грудня.

У свою чергу, Розенблат заявив, що його адвокати оскаржать цю ухвалу у апеляційному суді Києва у понеділок-вівторок наступного тижня.

Як повідомляв УНІАН, 19 жовтня детективи НАБУ провели слідчі дії з народним депутатом Розенблатом в аеропорту «Київ». За інформацією НАБУ, під час обшуку у літаку, яким Розенблат мав намір відбути до Кельну (Німеччина), вилучено, зокрема, вироби, зовнішньо схожі з коштовностями, паспорт громадянина України для виїзду за кордон і дипломатичний паспорт. У НАБУ також стверджують, що запобігли вивезенню Розенблатом за кордон матеріалів, важливих для розслідування так званої «бурштинової справи».

У НАБУ спростували заяви Розенблата про те, що він заздалегідь повідомив слідчих про свою подорож до Німеччини. «Лист, який Борислав Розенблат на підтвердження своїх слів опублікував на персональній сторінці у мережі Facebook, надійшов до Національного бюро вже після того, як рейс на Кельн мав вилетіти з Києва», - наголосили в антикорупційному відомстві.

У НАБУ зазначили, що для перетину кордону депутат планував використати дипломатичний паспорт. За інформацією Бюро, отриманою від Апарату ВР та МЗС України, дипломатичний паспорт був виданий Розенблату 17 жовтня у відповідь на його звернення нібито для здійснення робочої поїздки до Ізраїлю в період з 18 по 22 жовтня. У зв’язку з цим у НАБУ перевіряли законність отримання депутатом дипломатичного і закордонного паспортів.

Читайте такожЗняття Розенблата з літака: НАБУ показало відео з прикрасами, які нардеп віз за кордон

Сам Розенблат заявив, що заздалегідь попередив НАБУ про намір виїхати на лікування до Німеччини. «Практично весь минулий тиждень я провів у лікарні, і в принципі, я повідомив працівників НАБУ про те, що я маю намір на два дні, з 19 по 22, відбути до Німеччини за своїми особистими справами», - сказав депутат. Також він запевнив, що при собі у нього були не коштовності, а біжутерія.

Як стверджував Розенблат, дипломатичний паспорт він отримав після звернення до голови Верховної Ради України.

"Я написав звернення до голови Верховної Ради України. Мені видали паспорти і в Міграційній службі, і в МЗС України для того, щоб я здійснював свої депутатські повноваження", - пояснив Розенблат.

Пізніше стало відомо, що у НАБУ відкрили кримінальне провадження за фактом ймовірного підроблення документів для видачі дипломатичного паспорта Розенблату.