Анатолій Голубченко

Про це він сказав в інтерв'ю УНІАН, опублікованому сьогодні на сайті агентства.

Так, відповідаючи на запитання, чи не вважаєте він, що необхідно натиснути на народних депутатів, щоб вибори депутатів Київради були призначені найближчим часом, Голубченко відповів: “Не бачу проблем провести вибори восени 2015 року. Спокійно, після виборів Президента. Адже є рішення суду, Київрада вважається легітимною до наступної дати виборів”.

“Проблема у нас сьогодні одна — політична – й питання лежить у політичній площині. Якщо так солодка влада, коли за неї борються, застосовуючи тему виборів Київради, як механізм боротьби, то так і продовжуватиметься”, - вважає Голубченко.

Відео дня

Що стосується роботи нинішньої Київради та необхідності приймати бюджет столиці на поточний рік, то Голубченко висловив думку, що до кінця місяця депутати зможуть затвердити міський бюджет.

Читайте також: «Начальник» Києва Анатолій Голубченко: У Києва в минулому році вилучили 8 мільярдів

“Подивимося, поки над цим питанням ми ще не думали. Коли Галина Герега (секретар Київради - УНІАН) вийде на роботу, ми порадимося й це питання вирішуватимемо”, - сказав в.о. глави КМДА.

“Я не думаю, що хтось прийде нам заважати проводити засідання й приймати бюджет. Упевнений, що розсудливість переможе. Бюджет має бути, й це стосується 3 мільйонів, якщо не більше, людей у Києві”, - підкреслив він.

Як повідомляв УНІАН, 2 червня 2013 року закінчився визначений Конституцією України термін повноважень Київської міської ради та мера столиці.

Обраний у травні 2008 року мер Києва Леонід Черновецький достроково склав свої повноваження 1 червня 2012 року. Його обов'язки виконує секретар Київради Галина Герега.

30 травня 2013 року Конституційний Суд України оприлюднив рішення, згідно з яким вибори до місцевих рад, а також сільських, селищних і міських голів, обраних на позачергових виборах, відбудуться одночасно на всій території України в останню неділю жовтня п'ятого року повноважень рад або голів, обраних на чергових виборах 31 жовтня 2010 року, тобто – в жовтні 2015 року.

Адміністративні суди визнали Київську міську раду й повноваження секретаря міськради Гереги легітимними до наступних виборів.

Водночас опозиція наполягає на невідкладному призначенні виборів мера Києва та депутатів Київради.