Виктория Нуланд

Як повідомляє прес-служба ВО «Батьківщина», про це заступник Державного секретаря США Вікторія Нуланд заявила сьогодні на зустрічі з донькою екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко Євгенією та заступником голови партії ”Батьківщина” Григорієм Немирею. Зустріч відбулась в рамках їхньої участі у Мюнхенській безпековій конференції.

Читайте такожНуланд знову їде в УкраїнуСторони обговорили поглиблення політичної кризи в Україні та можливі шляхи виходу з неї.

Нуланд повідомила про заходи, які застосовуються і плануються до застосування США разом з ЄС в тісному контакті з представниками опозиції, громадянського суспільства та конструктивно налаштованих представників української влади для знаходження політичних механізмів, спрямованих на припинення ескалації насильства та змістовного політичного діалогу, що має у мирний спосіб вирішити конфлікт в Україні.

Відео дня

Вона підкреслила, що уряд США в тісній координації з ЄС планує інтенсифікувати свої зусилля зі сприяння мирному розв`язанню кризи. 

Крім того, Нуланд повідомила, що має намір наступного тижня знову відвідати Україну.

Читайте такожЄС і санкції: довго запрягають, але швидко їдутьЄвгенія Тимошенко поінформувала заступника Держсекретаря США про бачення Юлії Тимошенко щодо шляхів мирного розв`язання політичної кризи в Україні та передала слова вдячності за зусилля уряду США щодо сприяння мирному вирішенню конфлікту і знаходженню шляхів для запобігання його ескалації та уникнення людських жертв.

Своєю чергою Григорій Немиря поінформував заступника Нуланд про тиск, що зростає, з боку української влади на партію ”Батьківщина” та опозиційних активістів в Україні.

Під час зустрічі сторони також обговорили пропозицію щодо утворення міжнародної комісії з розслідування фактів насильства та порушення прав людини в Україні.

Крім того, Нуланд попросила передати слова підтримки Юлії Тимошенко.