Активист Евромайдана около больницы №17

15-річний львів’янин Назар Держило, який постраждав від вибуху в Будинку профспілок у Києві, продовжить лікування у Військовому госпіталі м. Вроцлав у Польщі.

Як повідомили УНІАН у прес-службі ВО «Свобода», уночі, 9 лютого, він разом з батьками та медиками на реанімобілі перетнув державний кордон України. «Оскільки існувала реальна загроза арешту Назара Держила, до пункту пропуску реанімобіль супроводжували активісти ВО «Свобода»», - повідомив народний депутат України Юрій Михальчишин.

Відео дня

Він зазначив, що львівські медики поінформували про свого пацієнта польських колег. Військовий госпіталь м. Вроцлав погодився надати йому безоплатну медичну допомогу.

Читайте такожЗМІ опублікували відео з Будинку профспілок після потужного вибуху

«Львівські медики зробили справжній подвиг. Вони на власний страх і ризик домоглися, аби хлопець отримав кваліфіковану допомогу за кордоном. Вони зробили усе можливе, аби не допустити арешту потерпілих від вибуху в Будинку профспілок. Думаю, що найбільшим подарунком для них стане одужання Назара. Як відомо, внаслідок вибуху хлопець втратив ліве око, однак шанси врятувати праве – дуже високі. В нього також діагностовано відкриту черепно-мозкову травму та перелом виличної кістки. У Польщі на потерпілого чекає кілька операцій, які проведуть місцеві щелепно-лицеві та нейрохірурги. Як запевняють лікарі, Військовий госпіталь Вроцлава входить до переліку найкращих клінік Європи. Тож будемо вірити у повне одужання Назара», – розповів Михальчишин.

У прес-службі нагадали, що внаслідок вибуху в Будинку профспілок 6 лютого постраждало двоє львів’ян – 21-річний Роман Дзвінський та 15-річний Назар Держило.