ааа

Таке переконання в коментарі УНІАН висловив захисник екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко Сергій Власенко.

«Відмовлять! Хоча рішення Качанівської колонії абсолютно незаконне, абсолютно необґрунтоване, абсолютно немотивоване й винесене в невідповідності до чинного законодавства», - сказав Власенко.

Захисник наголосив, що завтрашнє засідання Комінтернівського суду «є абсолютно технічним». Він зазначив, що участь Тимошенко в засідання необов’язкова, якщо екс-прем’єр напише заяву з проханням розглядати скаргу без неї.

Відео дня

Читайте такожСкаргу Тимошенко слухатимуть у приміщенні суду, а не в лікарні - захисник

«Наскільки я розумію, така заява буде», - сказав Власенко.

Як повідомляв УНІАН, 30 грудня 2013 року Тимошенко подала до адміністрації колонії заяву про зміну режиму перебування, що допускає вільний вихід до Харкова. За словами Власенка, будь-яка особа, яка відбула третину свого покарання, має право на полегшення режиму перебування.

17 січня ДПтС поінформувала, що комісія Качанівської виправної колонії (№ 54) відмовила Тимошенко у пом’якшенні умов тримання.

6 лютого у «Батьківщині» заявили при призначення на 11 лютого судового засідання, на якому розглядатиметься скарга Тимошенко на це рішення комісії. При цьому в прес-службі партії підкреслили, що «влада вирішила провести судове засідання у лікарні «Укрзалізниці».

Сьогодні, 10 лютого, стало відомо, слухання скарги відбудеться у вівторок, 11 лютого, о 10.30 у приміщення Комінтернівського райсуду Харкова за адресою: пров. Брянський, 5. Справу слухатиме суддя Антоніна Юр’єва. 

Довідка УНІАН. Тимошенко в жовтні 2011 року було засуджено до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією у 2009 році.

З кінця грудня 2011 року вона відбуває термін у Качанівській колонії в Харкові. З травня того ж року через погіршення стану здоров’я Тимошенко перебуває на лікуванні в лікарні «Укрзалізниці» у Харкові.