Проводити подібну операцію пізно і неадекватно, вважає експерт

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написав керівник ВГО Всеукраїнська асоціація ветеранів і співробітників прикордонної розвідки "Щит і меч" Ігор Глова.

"Антитерористична операція на території всієї країни" - звучить голосно, але на виході буде пшик, тому що реальних ресурсів, щоб її реально забезпечити на території хоча б Києва та трьох західних областей - немає", - вважає він.

Читайте такожДля зачистки Майдану СБУ та МВС розробили дві спецоперації «Хвиля» і «Бумеранг» - Москаль

Відео дня

До того ж, за його словами, проводити подібну операцію пізно і неадекватно. "Якщо раніше під час такої операції ще можна було нейтралізувати радикалів і забезпечити мирні переговори влади й опозиції, то сьогодні "нейтралізувати "значні народні маси інакше, як з використанням армії, неможливо",- говорить Глова.

Читайте такожВ антитерористичній операції можуть бути задіяні військовослужбовці ЗСУ – Міноборони

Експерт впевнений, що і офіційне введення НП також нічого не змінить, враховуючи, що в деяких областях України "практично немає влади, так як силовики розійшлися по домівках або перейшли на бік народу".

"А ще ніхто і ніде не переміг народ... Тому сьогодні потрібно думати не про "антитерористичної операції", а про вихід з конфлікту з мінімальними людськими та оперативними (для СБ) втратами, поверненні під контроль арсеналів зброї, гарантії особистої безпеки співробітників, громадян України, а також, можливо, главі держави і членам його сім'ї, інакше, ще трохи і буде або румунський, або сирійський сценарій... ", - написав він.