СБУ виявила факти незаконного прослуховування

Як повідомили УНІАН у прес-центрі СБУ, у приміщеннях співробітники СБУ виявили незаконно встановлені кабельні мережі, відеокамери та мікрофони. Частину апаратури було знайдено на горищі складеною у валізи і готовою до вивезення, зокрема набори мікрофонів та з’єднань до них, барсетку чоловічу з мікрофоном та відеокамерою, сумку жіночу з мікрофоном, відеокамери та відеореєстратори, чотири малогабаритні накопичувачі аудіоінформації, а також пошукові комплекси і блокуючу апаратуру.

Злочинна група, яка незаконно встановила обладнання, тривалий час здійснювала запис інформації, що охороняється державою. Прослуховування та відеозйомка проводилися у кабінетах працівників та керівництва установи. З горища через стелю і вентиляційні канали до кабінетів керівництва були пробиті отвори, через які здійснювалося прослуховування.

Вартісна техніка іноземного виробництва, незаконно встановлена в урядовій установі, була придбана за необліковані позабюджетні кошти. Вилучене обладнання направлено для проведення технічної експертизи.

Відео дня

Читайте такожНаціональна гвардія і СБУ взяли під охорону газотранспортну систему України

Розпочато кримінальне провадження за статтею 359 Кримінального кодексу України (незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного одержання інформації).

Коло осіб, які встановлювали та використовували обладнання, а також кому передавалася незаконно отримана інформація, встановить слідство.

Перевіряються також факти використання незаконного обладнання в інших державних установах, які підпорядковувалися Арбузову.