Танки Россия / vk.com/video212766418_167945175?hash=bec0664c7d8ac435


Про це заявив на що відбулося 27 березня брифінгу офіційний представник Пентагону контр-адмірал Джон Кірбі, пише ИТАР-ТАСС.

"Вони (російська сторона. - Ред.) ясно дали зрозуміти, що їх наміри пов'язані з проведенням навчань, а не перетином кордону. Ми очікуємо, що вони дотримають свого слова", - заявив Кірбі.

Водночас представник Пентагону додав, що "навіть якщо це військові навчання, вони жодним чином не сприяють деескалації напруженості в Україні. Вони ніяк не допомагають стабілізації цієї частини Європи", - додав Кірбі.

Відео дня

Читайте такожПентагон відправить українським військовим 25 тисяч продовольчих пайків

Представник Пентагону повідомив про те, що зараз триває вивчення можливості надання додаткових гарантій європейським партнерам допомогою "додавання або посилення поточних операцій та навчань". Які конкретні кроки в цьому зв'язку готові зробити США, не повідомляється.

Кірбі підтвердив, що з точки зору надання допомоги Україні з боку оборонного відомства єдиним питанням на порядку денному залишається надання сухпайків українським збройним силам.

Здійснення поставок якогось озброєння в цю країну не розглядається, як і 27 березня знову запевнив представник Пентагону.

За його словами, перші партії продовольства при сприятливому збігу обставин можуть прибути в Україну до початку вихідних.