Митинг Евромайдана разогнали / Facebook / Slava Mavrichev

Як передає кореспондент УНІАН, молодики з битами і в масках протягом кількох хвилин розігнали активістів, які стояли на площі, з українською символікою. Декілька людей постраждало. Зараз до площі Свободи прибувають карети швидкої допомоги. Частина учасників мітингу Євромайдану розосереджена на площі Свободи, частина сховалася в парку Шевченка і втекла по вулиці Сумській.

Співробітники міліції, які перебували на площі, намагалися припинити штовханину і сутички, проте їм це не вдалося.

Відео дня

Читайте такожУ Харкові сепаратисти ганяються за активістами Євромайдану з битами, чутно вибухи петард

Зараз до будівлі обладміністрації стягуються працівники міліції з щитами і в шоломах.

Перед входом до ОДА продовжується мітинг людей, що зайняли вчора будівлю. У ньому беруть участь декілька сотень людей. Вони тримають прапори Росії, СРСР, георгіївські прапори і прапори декількох громадських організацій. Представникцього мітингу в мегафон закликає харків'ян наслідувати приклад Донецької і Луганської областей, де протягом минулих двох днів були захоплені адмінбудівлі.

Зараз активісти Антимайдану винесли на площу Свободи декілька покришок. Один з активістів намагається їх підпалити, проте його умовляють не робити цього.

Учасники мітингу скандують «референдум».

Як повідомляв УНІАН, 6 квітня увечері в Харкові сепаратисти захопили будівлю облдержадміністрації і встановили на ній прапор Росії. Декілька сотень прихильників федералізації за 10 хвилин відтіснили до 200 міліціонерів з щитами, які охороняли вхід до ОДА.

Сьогодні, 7 квітня на будівлю облдержадміністрації повернули Державний прапор України замість встановлених раніше по черзі прапора Росії й прапора з гербом Харкова. В обладміністрації продовжуються переговори представників влади з активістами, які зайняли будівлю.

Читайте такожУ Харкові триває протистояння, над ОДА встановили український прапор

Місцевий Євромайдан оголосив мобілізацію активістів на пікет перед будівлею Харківської облдержадміністрації, зайнятою антимайданівцями.

Близько 13.00 близько 100 осіб у масках і касках, з кийками, перейшли вулицю Сумську, пройшли кордон міліції і напали на людей, що стояли на площі Свобод, з українськими прапорами. Чутні вибухи вибухових пакетів і петард.