Украинцы собрали для армии уже более 91 миллиона гривень

Як повідомили УНІАН у прес-службі Міноборони, з цієї суми 86 млн 802 тис. грн – грошові перекази на матеріально-технічне, решта – на медичне забезпечення Збройних сил України.

Зокрема, за допомогою дзвінків на єдиний мобільний номер “565” на підтримку української армії перераховано 23 млн 103,5 тис. грн (усі – на матеріально-технічне забезпечення ЗС України).

Відео дня

Читайте такожНАТО зацікавлене, щоб українська армія була боєздатною

Крім того, на рахунки Міноборони надійшло 26,6 тис. дол. США та 29 тис. євро. Після обов’язкового продажу іноземної валюти (50% від загальної суми), залишок іноземної валюти на рахунках Міноборони України склав 13,3 тис. доларів США (гривневий еквівалент – 142,2 тис. грн) та 14,5 тис. євро (гривневий еквівалент – 216 тис. грн).

Кошти, перераховані українцями підуть, в першу чергу, на системи життєзабезпечення армії.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив в.о. міністра оборони Михайло Коваль сьогодні в коментарі журналістам перед засіданням уряду.

“Майже 90 млн грн зібрали громадяни України на потреби армії. Вони всі підуть на потреби військовослужбовців Збройних сил України. Це бронежилети в першу чергу, системи захисту для тих людей, які зараз знаходяться в окопах, це системи життєзабезпечення, тобто це ковдри, матраци”, - зазначив глава оборонного відомста.

Читайте такожАрмії дозволили використовувати благодійні пожертви

Він також додав, що з 2004 року “ні однієї подушки, ні одного матрацу не було закуплено”, тому зараз повністю оновлюються системи життєзабезпечення.

Крім того, Коваль запевнив, що військовослужбовці налаштовані патріотично і чітко виконують завдання.