графити / ru.krymr.com

На довгому бетонному паркані, що огороджує залізничні колії в житлових кварталах міста, в одну з останніх ночей невідомий художник намалював панно «Крим - Україна!», використавши для цього кольори українського прапора, повідомляє Крым.реалии.

Нова робота викликала великий інтерес - люди, що проходять повз фотографуються на її фоні, а машиністи поїздів дають протяжні гудки - «Слава Україні!».

Читайте такожУкраїнці не хочуть федералізації - опитування

Відео дня

Цей майданчик городяни між собою називають «Стіна вільних художників Криму», існує вже кілька десятиліть. Вона виявилася ідеальним місцем для міських графіті.

Кримські художники давно використовують її для розміщення актуальних робіт - тут «полотна» і на побутові теми, і рідше на соціально-політичні. Стіну кілька разів зафарбовували, але вона весь час заповнюється новими малюнками...

«Міськрада Сімферополя намагався кілька разів боротися з «псуванням міського пейзажу», однак безуспішно», - каже знайомий художник-графітчик, що працює під ніком «Кулька».

Його, якого за прикладом відомого британського колеги називають «Кримським Бенксі», і прославився малюнками на політичні та суспільні теми. «Для цього організовували й міські конкурси графітчиків, і ловили нас, і обіцяли карати, але будівлі все одно розмальовують, хоча осмислених малюнків, які дійсно мають соціальне значення, досить мало».