REUTERS

Депутат парламенту Вірменії, член Парламентської асамблеї НАТО Теван Погосян зазначає, що Вірменія на Генеральній асамблеї ООН голосувала не проти України, а проти формулювання, яке суперечить її інтересам.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Погосян сказав під час дискусій на сьомому Київському безпековому форумі “Безпека на лінії розриву”.

“Вірменія - це держава із своїми власними інтересами і на Генеральній асамблеї ООН Вірменія голосувала не проти України, а проти формулювання, яке суперечить нашим національним інтересам”, - сказав Погосян.

Відео дня

Читайте такожМЗС України погрожує Вірменії погіршенням відносин через визнання анексії Криму

За його словами, з 1991 року, коли Нагорний Карабах став незалежною республікою без належного юридичного оформлення, Вірменія завжди голосувала за право самовизначення і ніколи не голосувала за будь-який документ, який ставить територіальну цілісність вище права самовизначення.

“І маючи свої інтереси, ми саме за це голосували, а не проти України”, - додав він.

При цьому Погосян нагадав, що у 2008 та 2012 роках Україна голосувала проти Вірменії на Генеральній асамблеї ООН.

Читайте такожВірменія підтримує проведений в Криму псевдореферендум

“І Вірменія, розуміючи ваші інтереси, ніколи великого галасу з цього приводу не здіймала”, - сказав Погосян.

Як повідомляв УНІАН, 27 березня Генасамблея ООН більшістю голосів прийняла резолюцію про територіальну цілісність України, в якій референдум, що відбувся в Криму, названо незаконним. Цей документ підтримали 100 держав, 11 проголосували проти, зокрема Вірменія, 58 членів Генасамблеї утрималися.