На відео тактичні схеми планових захоплень об'єктів на півострові підкріплені відеодоказами виконання. Багато кадрів узагалі вперше стали доступними. Адже оператор знімає зі сторони загарбників, чи не скрізь він у перших рядах поруч із озброєними військовими – так званими "зеленими чоловічками". Цей відеоролик є навчально-методичним посібником для сил спецназу із захоплення будівель без стрільби на ураження, передає ТСН.

Читайте такожРФ призупинила передачу Україні захопленої військової техніки з Криму

На відео можна побачити кадри захоплення будівлі Ради Міністрів Криму і закрите засідання Ради Міністрів автономії. У ролику показаний і штурм штабу та арсеналу командування ВМС України в Севастополі, запасного командного пункту угруповання Протиповітряної оборони України в Криму. На відео можна побачити кадри приміщень з бункера командування ППО України в Криму, які до недавнього часу були секретними. Також є кадри штурму і роззброєння гарнізону авіаційної бригади Збройних сил України на аеродромі в Бельбеку під Севастополем.

Найскандальніший момент відео - це захоплення казарм і роззброєння українських морських піхотинців у Феодосії. На кадрах видно, що в штурмі брали участь десятки озброєних людей і що морські піхотинці чинили опір. У нічному штурмі казарм брав участь вертоліт Мі-8, який висадив штурмовиків просто на плац частини. Крім того, російський спецназ захоплював активістів руху "Правий сектор" (так вказано на відео) в їхніх кримських квартирах.