REUTERS

Військовослужбовці на Донеччині діють виключно в інтересах українського народу і ніколи не застосують зброю проти мирного населення.

Про це заявив журналістам сьогодні у Донецьку начальник гарнізону полковник Сергій Камеш, повідомили УНІАН в Управлінні преси та інформації Міністерства оборони України.

Офіцер повідомив про головні завдання, які виконують військовослужбовці Збройних Сил України.

Відео дня

Читайте такожБудівлю Маріупольської міської ради охороняють бійці Національної гвардії та правоохоронні органи

«Захисники Вітчизни на території нашого регіону діють виключно в інтересах народу та задля зміцнення обороноздатності країни. В усіх розташуваннях польових таборів налагоджено співпрацю з місцевими органами самоврядування. Тому у разі виникнення проблемних питань, шляхи їх розв’язання військові шукають разом з громадськістю», – зазначив полковник Камеш.

Офіцер звернувся через представників мас-медіа до мешканців області з проханням не піддаватися на заклики щодо блокування дій військових підрозділів.

Читайте такожБіля Слов'янська зловмисники обстріляли два вертольоти Нацгвардії

«Військовослужбовці ніколи не застосують зброю проти мирного населення. Також ми не передаватимемо свою зброю в руки незаконним формуванням. Тож не треба вірити горе-ватажкам чи журналістам іноземних ЗМІ, які розповідають про незаконні дії військовослужбовців Збройних Сил України. Це дезінформація», – наголосив начальник Донецького гарнізону.

Управління преси та інформації Міністерства оборони України закликає представників засобів масової інформації оприлюднювати виключно перевірені факти щодо діяльності оборонного відомства та Збройних Сил України, отримані з офіційних джерел.

Читайте такожМіліція зробить все для відновлення законності на Сході України – СБУ

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 24 квітня, після початку силами МВС активної фази антитерористичної операції у захопленому проросійськими бойовиками Слов’янську Донецької області, президент РФ Володимир Путін заявив, що «дії властей Києва проти народу України матимуть для них наслідки, зокрема в плані міждержавних відносин РФ і України». А міністр оборони Росії Сергій Шойгу оголосив про початок навчань у прикордонних з Україною районах.