Путин не может остановиться, иначе его назовут слабаком / thekievtimes.com

Так вважає депутат Державної Думи Росії Ілля Пономарьов, єдиний депутат, який проголосував проти входження Криму до складу РФ, пише Українська правда.

"Мені здається, що, по-перше, його (Путіна) реальна аудиторія - це громадяни Росії, це внутрішні проблеми Росії, і для нього дуже важливо бути переможцем", - сказав він в ефірі 5 каналу.

 

Відео дня

"Почавши анексію Криму, він ступив на дуже небезпечний шлях, він не може зупинитися. Тому що він сказав, що ми повинні звільняти, каже, що в Києві - фашисти, бандерівці, і ми повинні захистити народ від бандерівців", - додав Пономарьов.

"І в цій ситуації, коли є загострення в Східних регіонах, він (Путін) навіть якщо б хотів зупинитися, він не може, тому що він повинен рухатися вперед, інакше його всередині країни назвуть слабаком, який не в змозі захистити наш братній український народ від бандерівців", - підкреслив депутат.

"Тому коли починається ця антитерористична операція, починаються якісь бойові дії, починається якийсь рух військ – одразу ж це з'являється в інтернеті, одразу ж відповідно він (Путін) реагує", - сказав політик.

"Я не думаю, що він хоче перейти кордон (ввести російські війська на материкову Україну), я не думаю, що взагалі у нього є хоч який-небудь план", - вважає Пономарьов.

"Я впевнений абсолютно, що ніколи не було жодного плану щодо Криму. Коли Янукович змушений був тікати з Києва, тоді треба було показати, що не ми (Росія) зробили ставку на неправильного хлопця, а ми от зробимо асиметричну дію, і вийдемо з цього процесу переможцями, нібито це був якийсь давно продуманий план", - зазначив він.

"Думаю, що в Східних областях України та сама ситуація", - вважає депутат.

"Там якийсь відбувається процес, який почався, в тому числі, і за нашої участі. Він абсолютно некерований, тому що існують практично рівні групи населення, які хочуть до Росії, які хочуть федералізації і які хочуть унітарної України", - заявив Пономарьов.

"Всі це прекрасно розуміють. Я бачив, що в адміністрації президента Росії є ця соціологія. Тобто там розуміють, що більше 25% населення за Росію там немає. Тому референдум просто так виграти неможливо (...), а з'їхати з цієї теми теж не виходить", - сказав він.

"Я абсолютно впевнений, що в Східних областях України присутні російські військовослужбовці в дуже маленькій кількості. І це не солдати регулярної армії, це, швидше за все, представники спецназу і військової розвідки", - додав депутат.

Він сказав, що така невелика кількість солдат не могла б нічого зробити, якби не було підґрунття, вказуючи на підтримку Росії частиною населення.

"І мені здається, що коли ви (Україна) йдете шляхом військового силового тиску - це абсолютно тупиково. Ви не виграєте у Росії методом сили. Це можна виграти, тільки виходячи на площу до людей і розмовляючи з ними їхньою мовою", - вважає Пономарьов.