kp.ua

Розчарований небажанням мешканців Донбасу воювати за республіку "ДНР" співробітник ГРУ РФ Стрєлков  зачитав звернення до жителів Донецької області.

"Вже більше місяця як ми, маленька група добровольців з Росії та України, прислухавшись до закликів про допомогу,..., прибули сюди і у збройній боротьбі протистоїмо всій українській армії...", - говорить Стрєлков .

Читайте такожСтрєлков проголосив себе верховним головнокомандувачем "ДНР" і попросив допомоги у РФ - ЗМІ

Відео дня

У своїй заяві він зазначає, що за минулий місяць багато раз чув "відчайдушний заклик" з проханням дати зброю.

"Послухавшись цього заклику, ми добули зброю. Захопили на складах, відібрали в українських військових і міліції, купили у підпільних торговців за немислимі гроші. І ось тепер зброя у нас є. Вона не в глибокому тилу - не в Донецьку, Луганську чи Макіївці, не в Шахтарську або Антрациті. Вона на передовому рубежі оборони - в обложеному місті Слов'янську, Краматорську, Костянтинівці", - говорить він.

Стрєлков відзначає, що настав момент, коли кожен донеччанин може приїхати і отримати в свої руки зброю. При цьому, добровольців майже не спостерігається.

Читайте такожТимчук про заяву "Стрілка": терористи тепер побоюються і українських силовиків, і російських диверсантів

"У Слов'янську - 120 тисяч населення, вдвічі більше в Краматорську. Всього в Донецькій області проживає 4,5 мільйона чоловік... Але зізнаюся чесно, ніяк не очікував, що на всю область не знайдеться й тисячі чоловіків, здатних ризикувати життям... на передовій лінії, де реально кожен день стріляють", - говорить Стрєлков.

"Мені, ще перебуваючи в Криму, доводилося чути розповіді про те, що коли шахтарі встануть, вони всіх порвуть голими руками...", - додає ватажок терористів.

Відео SAT TRK