Лукьянченко

За останній тиждень у Донецьку значно погіршилася криміногенна ситуація. Щодня відбуваються пограбування, вбивства і захоплення автомобілів. Величезна кількість зброї, що знаходиться на руках у громадян, призвела до катастрофічних наслідків. Всі ці злочини скоюють наші земляки, і від цього вдвічі болючіше.

Про це йдеться у зверненні Донецького міського голови Олександра Лук'янченка до жителів Донецька, повідомляють "Новости Донбасса".

Читайте такожМіліція "не помітила", як автомобілі учасників акції "За мирний Донбас!" розбивали камінням

Відео дня

Лук'янченко закликає всіх городян до порядку. За словами мера, на сьогодні правоохоронні органи не здатні самостійно вирішити проблему безпеки. Міська влада організувала за допомогою підприємств народні дружини, які патрулюють вулиці, однак цього недостатньо.

"Я звертаюся до всіх городян з проханням взяти участь у збереженні порядку на території міста. Кожен з нас у своєму дворі, мікрорайоні, об'єднавшись з однодумцями, може підтримувати порядок. У кожному райвиконкомі створюється координаційний штаб. Ви можете звернутися туди безпосередньо або через ваших голів будинкових та квартальних комітетів", - цитує Лук'янченка прес-служба.

Читайте такожПонад мільйон людей взяли участь у акції проти насильства та хаосу "Голос Донбасу"

Мер зазначив, що люди не можуть і не повинні давати відсіч озброєним бандитам - це завдання міліції.

"Я прошу вас підтримувати порядок там, де ви живете, там, де знаєте своїх сусідів, де молодь, піддавшись поганому впливу, може зіпсувати ваше майно. Захистіть в першу чергу своє - свої двори, будинки, машини і своє право на мирне життя. Я сподіваюся, що разом ми зможемо подолати ці труднощі", - підсумував мер.