REUTERS

Окупаційна влада Криму доручила за два дні знести незаконні літні майданчики кафе в містах півострова.

Як повідомила прес-служба уряду нелегітимної республіки, таку заяву зробив самопроголошений голова Ради міністрів Криму Сергій Аксьонов на засіданні Ради міністрів у вівторок.

"Всі майданчики повинні бути знесені протягом двох днів. Всі повинні забути про те, що на території Криму можливе функціонування незаконних літніх кафе. Прокуратура підключиться до цього питання", - сказав прем'єр Криму.

Відео дня

Читайте такожОкупаційна влада Криму визнала, що півострів охопила продуктова криза

За його словами, відповідальність за розміщення незаконних літніх майданчиків нестимуть місцеві чиновники.

Контроль за виконанням доручення Ради міністрів покладено на віце-прем'єра республіки Михайла Шеремета.

Читайте такожКримським аграріям катастрофічно не вистачає пального на збирання врожаю

Як повідомляв УНІАН, після окупації Криму російськими військовими, нелегітимна влада АРК 16 березня 2014 року провела незаконний референдум і заявила, що майже 97% громадян, які брали участь у ньому, проголосували за приєднання Криму до Росії.

17 березня нелегітимний парламент Криму проголосив регіон незалежною суверенною державою - Республікою Крим – і звернувся до Росії з пропозицією про прийняття Республіки Крим до складу РФ як нового суб'єкта із статусом республіки.

Читайте такожБізнесмени окупованого Криму пишуть чолобитні до Москви - все дуже погано

18 березня у Кремлі було підписано так званий «договір» про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя. Документ підписали президент РФ Володимир Путін і нелегітимний прем'єр-міністр Криму Сергій Аксьонов, голова розпущеного Верховною Радою України парламенту Криму Володимир Костянтинов, а також «уповноважений представник міста Севастополь» Олексій Чалий.

США, Євросоюз, Канада, Японія й інші країни відмовилися визнавати результати референдуму і застосували ряд санкцій щодо російських бізнесменів і чиновників.