Псаки / middleeastmonitor.com

«У заяві президента Порошенка йдеться, що метою відкриття (гуманітарного коридору) є перевірка варіантів вивезення цивільного населення з місць, де вони можуть постраждати, оскільки безпека громадян - вищий пріоритет, - сказала Псакі. - Ми закликаємо їх до тісної співпраці з цього питання з Управлінням Верховного комісара Організації Об'єднаних Націй у справах біженців та іншими міжнародними організаціями, щоб створити план для будь-яких переміщених осіб».

Читайте такожПорошенко доручив створити необхідні умови для населення, яке бажає виїхати із зони АТО

На питання, чи означає розпорядження відкрити гуманітарний коридор більш агресивну фазу операції проти сепаратистів, Псакі відповіла: "атаки проти представників українських органів безпеки продовжилися в Луганську і Краматорську. Ми давно вважаємо - і це те, що держсекретар повідомив минулого тижня президентові Порошенку, - що український уряд має повне право зробити кроки для досягнення спокою і стабільності.

Відео дня

Розмова між президентом Порошенком і президентом Путіним була обнадійливою, однак за висловленими зобов'язаннями повинні бути дії. А поки  що на українцях лежить відповідальність за дотримання законів і порядку в їх власній країні.... Вони (українська влада) мають справу із збройними сепаратистами, які становлять загрозу безпеці громадян".

Джерело Голос Америки