Завтра в Украине объявлен день траура / Фото УНИАН

У неділю, 15 червня, в Україні оголошено день жалоби за військовими і прикордонниками, які загинули сьогодні під час проведення антитерористичної операції.

Як повідомили УНІАН у прес-службі президента України, таке рішення прийняв глава держави Петро Порошенко.

Він висловив глибокі співчуття родинам загиблих.

Відео дня

"У неділю я оголошую день жалоби за нашими військовими. Це велика втрата не лише для родин загиблих, а й для цілої країни. Україна в скорботі, але ми рішуче продовжуємо боротьбу за мир", – наголосив Порошенко.

"Усі, хто причетний до цинічного терористичного акту такого масштабу, обов'язково будуть покарані. Україні потрібен мир. Проте терористи отримають адекватну відповідь," – заявив глава держави.

Президент доручив скликати засідання Ради національної безпеки і оборони, а також доручив Кабінету міністрів надати допомогу родинам загиблих.

Читайте такожЗагинули всі 49 військових, які знаходилися на борту збитого над Луганськом літака

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 14 червня, близько 1.10 під час заходу на посадку в аеропорту Луганська пострілом із зенітного ракетного комплексу бойовики збили військово-транспортний літак Збройних сил України Іл-76. На борту літака, окрім 9 членів екіпажу, перебували 40 військовослужбовців. Усі вони загинули. Прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею «теракт».

Сьогодні ж у Маріуполі внаслідок обстрілу колони транспорту троє прикордонників загинули і четверо отримали поранення. Колона попала під обстріл з автоматів і гранатомета на околиці міста, поблизу заводу "Азовсталь".