Порошенко Петр / @HromadskeTV

Як повідомили УНІАН в прес-службі Президента, під час зустрічі Глава держави висловив співчуття рідним та близьким 49 українських військовослужбовців та 5 прикордонників, які загинули 14 червня в ході проведення Антитерористичної операції.

Президент підкреслив, що на сьогоднішній день Збройні Сили України у взаємодії з прикордонниками виконали завдання з перекриття 248 кілометрів державного кордону України.

Читайте такожБільшість із загиблих в Луганську - з Дніпропетровської області - журналіст

Відео дня

«Мета, яка поставлена у завданні - відновити український контроль над державним кордоном країни та дати адекватну відповідь терористам», - наголосив Глава держави.

Виконуючий обов'язки Міністра оборони під час зустрічі доповів, що за останню добу в зоні проведення Антитерористичної операції знищено понад 250 учасників незаконних збройних формувань, значна частина яких є російськими громадянами.

Читайте такожЗагинули всі 49 військових, які знаходилися на борту збитого над Луганськом літака

Глава держави звернув увагу голови Служби безпеки України на невиконання керівництвом Антитерористичного центру СБУ комплексу заходів із забезпечення безпеки літаків військово-транспортної авіації під час виконання бойових завдань зі знешкодження терористичних угруповань, зокрема, в аеропорту Луганська, де відбувся терористичний акт.

«Детальний аналіз причин, що призвели до зазначеної катастрофи, а також кадрові пропозиції щодо відповідальності керівництва Антитерористичного центру я чекаю від Вас, пане голово (СБУ - УНІАН)», - сказав Порошенко.

Президент дав доручення Кабінету міністрів України до вівторка виділити кожній родині загиблого грошову компенсацію у розмірі 610 тисяч гривень.

На зустрічі були присутні Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов та Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.