Фото УНІАН

Верховна Рада України: ухвалила постанову “Про звернення Верховної Ради України до Міжнародної федерації журналістів, Європейської федерації журналістів, Асоціації європейських журналістів, міжнародної організації «Репортери без кордонів», Міжнародного олімпійського комітету щодо інформаційно-психологічної агресії, що здійснюється засобами масової інформації Російської федерації проти України” (реєстраційний №4026А).

Як передає кореспондент УНІАН, за дане рішення проголосували 233 народні депутати із 321 зареєстрованого в сесійній залі.

Читайте такожЗа вказівкою: російський журналіст пояснив, звідки беруться фосфорні бомби над Донбасом

Відео дня

ВР звертається до цих організацій щодо протидії інформаційним провокаціям та неперевіреним даним, які розповсюджуються через засоби масової інформації Російської федерації, забезпечення інформування світової громадськості про реальний стан в Україні.

ВР просить звернутися з закликами до російських журналістів про дотримання правил журналістської етики та професії, а також рекомендувати представникам засобів масової інформації подавати достовірну, об’єктивну та перевірену інформацію.

Читайте також«Росія 24» при перекладі грубо перебрехала промову Порошенка на інавгурації

ВР також звертається до Міжнародного олімпійського комітету щодо оцінки висловів та повідомлень російських засобів масової інформації про українську біатлоністку, чемпіонку Олімпійських ігор в Сочі, чемпіонку світу з біатлону Олену Підгрушну, які дискредитують олімпійський рух.

ВР закликає продемонструвати солідарність з Українським народом у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності.

В постанові зазначено, що з боку Російської федерації ведеться скоординована і цілеспрямована інформаційна війна проти України. Зокрема, з метою маніпулювання суспільною свідомістю в Україні та за її межами через російські засоби масової інформації поширюється недостовірна, неповна та упереджена інформацію про Україну.

Читайте такожСБУ встановила, що російські телеканали використовують “25 кадр” у новинах про Україну

«Ключовими завданнями такої інформаційно-психологічної операції є: деморалізація населення України, особового складу Збройних Сил України, а також спонукання їх до державної зради й переходу на бік супротивної сторони, формування у громадян України та Росії викривленого бачення подій, що відбуваються, а не їх дійсних причин та наслідків», - зазначається в документі., - «При цьому використовуються усі методи інформаційно-психологічної боротьби – від розміщення тенденційної інформації та напівправди до неприхованої неправди».