фото прес-служби Міноборони

Як передає кореспондент УНІАН, про це Коваль сказав сьогодні на брифінгу.

“Ми ведемо безперервні бої, причому бої затяжні, запеклі, ми відновлюємо положення і закриваємо тим самим державний кордон від зовнішнього втручання”, - сказав Коваль.

Відео дня

Читайте такожУкраїна перебуває у стадії війни, але переможе - Порошенко

Відповідаючи на запитання, чи можливо врегулювати ситуацію на сході України без запровадження воєнного стану, Коваль зауважив, верховний головнокомандувач, президент України Петро Порошенко оприлюднив свій план мирного врегулювання.

“Збройні сили України є частиною цього плану, ми виконуємо ті завдання, які визначені президентом на РНБО”, - сказав Коваль.

Читайте такожМіністр оборони назвав причину відсторонення від обов'язків генерала Генштабу

“Ми впевнені, що у наших ворогів вистачить мужності і здорового глузду, то цей план буде втілений в життя”, - сказав Коваль.

Як повідомляв УНІАН, планом Порошенка з врегулювання ситуації на сході України передбачено посилення контролю на українсько-російському кордоні, створення десятикілометрової буферної зони на кордоні і відведення незаконних збройних формувань, звільнення всіх незаконно захоплених адміністративних будівель, відновлення роботи місцевих органів влади та центральних телеканалів і радіостанцій.

Також планом передбачено внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади, проведенні дострокових місцевих і парламентських виборів.