REUTERS

Президент Росії Володимир Путін вважає, що план мирного врегулювання Президента України Петра Порошенка без практичних дій, спрямованих на початок переговорного процесу не буде життєздатним і реалістичним.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі Кремля.

«Путін підтримує рішення Президента України Петра Порошенка про припинення вогню на південному сході України, а також оголошений ним намір вжити низку конкретних кроків для досягнення мирного врегулювання. Разом з тим глава Російської держави звертає увагу на те, що запропонований план без практичних дій, спрямованих на початок переговорного процесу, не буде життєздатним і реалістичним», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожПутін привів у повну бойову готовність війська

Путін вважає неприпустимою ситуацію, коли вже після наказу про припинення вогню в результаті триваючого протиборства з українського боку на територію Росії потрапляють і вибухають боєприпаси, що завдає не лише майнову шкоду, а й наражає на небезпеку життя і здоров'я російських громадян.

«Оголошений мирний план Петра Порошенко не повинен носити характер ультиматуму ополченцям. Можливість, яка відкривається з припиненням бойових дій, має бути використана для початку конструктивних переговорів і досягнення політичних компромісів між протиборчими сторонами на сході України», - йдеться в повідомленні.

Читайте такожПутін надурив Захід і тільки починає війну проти України – Daily Beast

Президент Росії закликає конфліктуючі сторони припинити будь-які бойові дії і сісти за стіл переговорів, зазначили в прес-службі Кремля.

Як повідомляв УНІАН, 20 червня Порошенко віддав наказ про припинення вогню на тиждень всіма підрозділами Збройних сил, Національної гвардії та прикордонної служби. Ведення вогню припинено з 22 години 20 червня до 10:00 27 червня.

Читайте такожСША: Росію чекають санкції та ізоляція, якщо вона не підтримає мирний план України

Таке рішення було прийнято для того, щоб терористи могли скласти зброю. Передбачається, що бойові дії на час зупинки АТО будуть носити виключно характер відповіді.

Втім, минулої ночі в Донецькій і Луганській областях терористи обстріляли з мінометів та іншої зброї українських прикордонників у пунктах пропуску та силовиків у місцях дислокації АТО.