REUTERS

На своїй сторінці у Facebook Саакашвілі зазначає, що конфлікт у Донецьку і Луганську «схожий, як дві краплі води, на війну в Абхазії 1992-1993 років».

Саакашвілі підкреслює, що тодішній керівник Грузинської держави Едуард Шеварднадзе підписав 3 угоди про перемир'я, і «кожного разу Росія використовувала це для перегрупування сил і захоплення нових територій».

«Оголошуючи про перемир'я сьогодні, Путін, швидше за все, ставить перед собою 3 завдання: першочергове завдання - уникнути секторальних санкцій з боку Заходу, які були б неминучі, якби зараз не було досягнуто згоди. Друге - Путіну вдалося створити нові суб'єкти у вигляді бандитів з ДНР, що дозволить у майбутньому посилатися на конфлікт між Україною і ДНР, а не між Україною і Росією; і третє - спробувати знизити пильність українського уряду, таємно посилити бандитів для завдання вирішального удару і видворення українських військ з Донецька і Луганська», - пише Саакашвілі.

Відео дня

Читайте такожМЗС вітає висновки Ради ЄС і сподівається на підтримку Росією мирного плану

Крім того, він висловив упевненість, що керівництво України має достатньо досвіду, щоб проаналізувати всі можливі ризики і не дати Путіну здійснити «план з подальшого розчленування і підриву держави».