У Криму тривають переслідування татар

Як повідомляє Сегодня з посиланням на Муфтіят Криму, також вони вилучили кілька комп'ютерів.

"Обшукували все, що розташоване в будівлі, в тому числі і особисті речі дітей. Нічого підозрілого не знайшли. Заступника директора медресе Айдера Османова відвезли в невідомому напрямку", - зазначили в Муфтіяті.

За інформацією духовного управління кримських мусульман, озброєні люди представилися співробітниками ФСБ РФ. Свої дії вони ніяк не коментували.

Відео дня

Читайте такожУ Криму почали інформаційну війну проти мусульманських організацій"В момент візиту "беркутівців" в медресе діти спали. На територію навчального закладу увійшли близько 30 співробітників служби. Внаслідок обшуку вибито двері, розбито вікна медресе. Обшук тривав близько п'яти годин", - пояснили в Муфтіяті.

Раніше повідомлялося, що сьогодні вранці невідомі озброєні люди у військовій формі зеленого кольору без розпізнавальних знаків захопили медресе (релігійна школа), яка розташована в селі Кольчугіно під Сімферополем.

За даними агентства QHA, на момент обшуку біля медресе перебувало 2 автобуси. "Беркутівці" з одного автобуса перебували на території медресе, з другого - чекали всередині автобуса.

Крім того, з'ясувалося, що в медресе перебувало 13 учнів та 2 викладача.

Також сьогодні вранці близько 20 силовиків зі зброєю розбудили гучним стуком у вікно кримськотатарську родину, яка мешкає в с. Булганак (Кольчугіно) Сімферопольського району. Невідомі увірвалися в будинок, в якому на той час перебували чоловік, дружина і троє дітей. Силовики провели ретельний обшук всього будинку.