REUTERS

Про це мова йде у спільній заяві президента Європейської Ради Хермана Ван Ромпея та президента Європейської комісії Жозе Мануела Баррозу, розповсюдженій в Брюсселі у зв’язку з ухваленням рішення щодо запровадження проти Росії санкцій третього рівня.

Читайте такожЄвросоюз запроваджує санкції третього рівня проти Росії

"Сьогодні Європейський союз погодив пакет значних додаткових обмежувальних заходів, спрямованих на секторальне співробітництво та обмін з Російською Федерацією", - говориться в заяві.

Відео дня

В ній  Херман Ван Ромпей та  Жозе Мануел Баррозу пояснили, чому Євросоюз зважився на цей крок. "Коли спіраль насильства виходить з під контролю і призводить до вбивства майже 300 мирних жителів з Нідерландів в Малайзії, ситуація вимагає термінових і рішучих заходів реагування", йдеться в спільній заяві.

"Європейський союз буде виконувати свої зобов'язання щодо захисту і забезпечення безпеки своїх громадян. Європейський союз буде підтримувати своїх сусідів і партнерів", - пообіцяли в заяві керівники ЄС, наголосивши на неприпустимості анексії території та навмисній дестабілізації сусідньої суверенної країни, що "не може бути прийнято в XXI столітті в Європі".