Фото УНІАН

Народний депутат України Сергій Каплін (фракція "УДАР") ініціював створення тимчасової слідчої комісії з розслідування вбивства мера Кременчука Олега Бабаєва.

Як повідомив нардеп УНІАН, відповідний проект постанови вже подано до Верховної Ради. Також Каплін звернувся з депутатським запитом до Генеральної прокуратури України та Міністерства внутрішніх справ з вимогою об'єктивного і своєчасного розслідування цих випадків.

«Я пропоную створити тимчасову слідчу комісію Верховної Ради, щоб розслідувати ці два кричущі випадки нападів на мерів. Не можна затягувати розслідування», - заявив Каплін.

Відео дня

Читайте такожМіліція назвала основні версії вбивства Бабаєва

Він також повідомив, що запропонував свою кандидатуру на голову тимчасової слідчої комісії з розслідування вбивства Бабаєва.

«У четвер буде засідання парламенту і я проситиму колег створити комісію в екстреному порядку», - зазначив нардеп.

Як повідомляв УНІАН, 26 липня близько 10.00 мер Кременчука Олег Бабаєв виїхав з дому на машині і під'їхав до сміттєвого контейнера на вул. Сумська, 46, щоб викинути сміття, і був убитий пострілами в спину з вогнепальної зброї. Вбивство мера кваліфіковано правоохоронними органами як умисне вбивство, вчинене на замовлення та за попередньою змовою групою осіб. Міліція основними версіями вбивства розглядає: професійну діяльність, підприємницьку діяльність і через особисту неприязнь і відносини.

Читайте такожВбитий мер Кременчука міг стати "серйозною опорою для президента" на Полтавщині - депутат

Народний депутат Сергій Каплін заявив, що вважає, що Бабаєва вбили насамперед через те, що він був потенційним губернатором.

Також в ніч на 26 липня невідомі обстріляли житловий будинок міського голови Львова Андрія Садового. На той момент міського голови та його сім'ї в будинку не було, тому ніхто не постраждав.