/ Фото : NATO.int

Про це йдеться у заяві генсека, розповсюдженій сьогодні в Брюсселі.

„Угода, яка набула чинності у 1988 році, мала на меті зменшити загрозу безпеці та стабільності в Європі, зокрема загрозу нападу на об'єкти, що мають стратегічне значення. Договір посідає особливе місце в історії, і вимагає перевірку ліквідації цілого класу ракет, якими володіли США та Радянський союз. Угода залишається ключовим елементом євроатлантичної безпеки, що приносить користь нашій взаємній безпеці і має бути збережений”, - наголосив Расмуссен.

У цьому зв’язку він закликав Росію „конструктивно працювати, щоб вирішити це критичне питання Угоди та зберегти її життєздатність, повернувшись до повного дотримання таким чином, щоб це можна було перевірити”.

Відео дня

Читайте такожСША звинувачують Росію у порушенні договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності - ЗМІСША в ході засідання Північноатлантичної ради поінформували, що Російська Федерація порушила свої зобов'язання в рамках Угоди щодо заборони ракет середньої та малої дальності (Intermediate-Range Nuclear Forces (INF), яким передбачена заборона на володіння, виготовлення та проведення льотних випробувань крилатої ракети діапазоном дальності від 500 до 5500 кілометрів, або володіти або виробляти пускові установки таких ракет.