Фото УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це губернатор заявив сьогодні під час прес-конференції в Херсоні.

За словами Одарченка, тактика Російської Федерації з дестабілізації ситуації в Херсонській області змінилася. Так, навесні нинішнього року відбувалися акції сепаратистського характеру, наприклад, мітинги за об'єднання з Російською Федерацією і утворення "Херсонської народної республіки". Проте такі акції, на думку губернатора, не були сприйняті населенням Херсонської області.

Відео дня

Читайте такожУ СБУ радять українцям готуватися жити в умовах постійної терористичної загрози

Сьогодні ж, вважає Одарченко, дії ворожої сторони відновилися, і основна мета їх - підірвати довіру українського народу до державної влади і зірвати мобілізацію.

«Тому обласна влада звернулася до Ради Національної безпеки і оборони України з проханням запровадити на території Херсонської області воєнний стан», - наголосив голова ОДА.

Одарченко переконаний, що має бути побудована серйозна структура, яка включатиме міліцію, Службу безпеки України, військових і громадськість, і яка дасть змогу протидіяти агресії з боку Росії. Побудувати ж таку структуру, на його переконання, можливо лише за умови запровадження воєнного стану.

Читайте такожУ Херсонській області СБУ знешкодила групу бойовиків, вилучено зброю та вибухівку

Як повідомляв УНІАН, Юрій Одарченко 25 липня подав на ім'я президента України Петра Порошенка заяву про відставку з посади голови Херсонської ОДА. Свою відставку він мотивував заявою А.Яценюка про відставку з посади глави уряду і неможливістю, в цьому зв'язку, реалізовувати бачення партії «Батьківщина» щодо подальшого розвитку демократичної, правової і соціальної держави.

Одарченка було призначено на посаду голови Херсонської ОДА указом в.о. президента України Олександра Турчинова 2 березня 2014 року.

Одарченко нині є народним депутатом України, членом парламентської фракції «Батьківщина».