joinfo.ua

США ведуть переговори з Південною Кореєю, Сінгапуром та Китаєм щодо їх підтримки санкцій проти Росії.

Про це в інтерв’ю литовському виданню Alfa.lt розповів координатор Держдепартаменту США з питань санкцій Деніел Фрід, повідомляє Українська правда.

Відео дня

"Як правило, санкції Європейського Союзу підтримує Норвегія, хоча і не є членом ЄС. Вона робить це і в цьому випадку. Швейцарія також не є членом ЄС, але підтримує санкції. Це дуже добре. Ми розмовляємо з Південною Кореєю, Сінгапуром, ми провели консультації з Китаєм. Вони будуть продовжуватися. Чим більше солідарності у світі з приводу цієї проблеми, тим краще",  - сказав він.

Читайте такожУ Москві думають, як зупинити ріст цін після путінських «антисанкций»

За його словами США та Євросоюз після тривалих консультацій застосували дуже схожі, якщо не ідентичні санкції до Росії.

Як вважає Фрід, це є ознакою лідерства та ефективності Європи.

"Європа довела свою ефективність. Це не означає, що санкції негайно повинні вирішити проблеми за один крок. В цьому випадку, очевидно, що вони не були в змозі зробити це. Прикро", – сказав Фрід.

Говорячи про відовідні санкції з боку Москви, він зауважив, що таким чином російська влада зробила крок назад до СРСР та "черг за продуктами".

Читайте такожНідерландська FrieslandCampina повністю припинила випуск сиру для ринку Росії

"Я підозрюю, що Росія намагатиметься знайти способи зменшити свої власні санкції, щоб уникнути таких проблем",  - відзначив він.

Нагадаємо, 29 липня США розширили санкції проти Росії. Того ж дня посли країн-членів ЄС у вівторок під час засідання в Брюсселі ухвалили рішення про введення санкцій третього рівня щодо Російської Федерації.