\

Про це УНІАН повідомили в прес-службі Кремля за підсумками телефонної розмови керівників двох країн. «Путін і Меркель висловилися на користь якнайшвидшого припинення кровопролиття, виправлення гуманітарної ситуації на сході України і необхідності переходу на шлях політичного врегулювання. Президент Росії повідомив про намір російської сторони забезпечити нові поставки гуманітарної допомоги населенню Луганської та Донецької областей», - йдеться в повідомленні.

Читайте такожНАТО схвалює ідею повторної гуманітарної допомоги тільки за участю Червоного Хреста

Глави обох країн наголосили на важливості продовження міжнародних зусиль по сприянню деескалації конфлікту, в тому числі по лінії контактної групи, яка повинна відновити свою роботу найближчим часом. Відзначена також актуальність контактів з проблематики транзиту газу в Європу через українську територію.

Відео дня

Крім цього, в ході телефонної розмови президент РФ інформував канцлера Німеччини про основні підсумки зустрічі глав держав Митного союзу з президентом України та представниками Європейського союзу 26 серпня в Мінську, в ході якої відбувся обмін думками з питань, що стосуються наслідків підписаної Україною Угоди про асоціацію з ЄС.

В свою чергу Ангела Меркель підтримала досягнуту домовленість про проведення інтенсивних переговорів на цей рахунок між експертами Росії, України і комісії Європейських співтовариств.