Доний считает, что без поддержки НАТО Украине будет сложно противостоять РФ / фото УНИАН

Таку думку висловив народний депутат з групи "Суверенна європейська Україна" Олесь Доній під час круглого столу в рамках проекту "Схід+Захід", ініційованого інформаційним агентством УНІАН, телеканалом УНІАН-ТБ і Телевізійною службою новин каналу "1+1".

Читайте такожГенерал НАТО: Росія спробує заморозити конфлікт на Донбасі

"Без захисту такої структури як Північноатлантичний альянс змагатися з Росією буде надзвичайно важко", - сказав він і додав, що "набагато менш сильні країни, якими є Латвія, Литва, Естонія, приєднавшись до Альянсу, потрапили під цей захист". У той же час Україна потрапила під агресію Росії.

Відео дня

"Такої заяви досі немає", - сказав Доній.

У свою чергу, координатор Громадянської мережі "Опора" Ольга Айвазовська висловила думку, Верховна Рада для отримання військової допомоги могла б прийняти зміни до закону про засади внутрішньої і зовнішньої політики.

"У 2010 році цей закон був "вичищений" під те, що ми є позаблоковою державою", - нагадала вона.  Експерт запитала: "якщо ми позаблокова держава, то що нам повинні в НАТО?".

"Якщо наш парламент дієздатний хоча б на рівні 226 голосів, то чи не повинні ми зараз зробити цей закон першочерговим, внести в нього зміни?", - зазначила Ольга Айвазовська.