REUTERS

Про це повідомляє польське інформаційне агентство РАР з посиланням на заяву Туска.

«Для мене найважливішою справою... є, аби разом (з новим високим представником ЄС з питань зовнішньої політики Фредерікою Могеріні) зуміли виробити політику в контексті українсько-російської кризи таким чином, аби ця позиція була відважною, але не радикальною і такою, яка була б ефективною для досягнення миру», - відзначив він.

Туск звернув увагу, що Могеріні поділяє цю точку зору.

Відео дня

Читайте такожНовим президентом Ради ЄС обрано прем’єр-міністра ПольщіГолова уряду Польщі, який очолить Раду Євросоюзу 1 грудня, сказав, що усвідомлює різні погляди різних держав на те, що відбувається в Україні та інших країнах.

Водночас, на його переконання, аби вирішити конфлікти та допомогти цим державам, необхідний спільний підхід, бо в іншому випадку Євросоюз програє.

«Ми щодня повинні собі давати відповідь на питання у контексті конфронтації в Україні, але також у справі Сирії, Лівії: ким ми є і як мусимо разом відповісти на цей виклик. Фундаментом має бути вміння будувати спільний погляд. Допоможемо Україні, допоможемо нашим сусідам на півдні виключно тоді, коли зможемо збудувати спільну однозначну точку зору», - сказав Туск.

«Ми повинні бути однозначно відважними та відповідальними. Уява та здоровий глузд повинні бути разом - особливо в контексті тих викликів..., які такі драматичні по сусідству з ЄС», - додав він.