REUTERS

У районах Донбасу, що контролюються терористами, і в Криму фіксується переміщення живої сили та техніки російських військ.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України Андрій Лисенко.

Читайте такожРосійські солдати з танками та БТРами оточили блокпост Нацгвардії на Луганщині

Відео дня

За його словами, за оперативною інформацією, на тимчасово окупованій території Криму Росія нарощує ударне угрупування своїх Збройних сил. За останні кілька тижнів на кордоні з Херсонською областю російська армія сконцентрувала не менш як 64 танки, близько сотні БТРів і БМП, кілька десятків систем залпового вогню «Град», «Ураган» та ЗРК «Бук», високоточні засоби ураження повітряних і наземних цілей та літаки. Неподалік від н.п. Чорноморськ розгорнуто польовий госпіталь.

Крім того, у Чорному морі розміщуються 7 великих десантних кораблів (ВДК) Чорноморського флоту РФ та один ВДК Балтійського флоту.

Читайте такожРосійські військові в українській формі обстрілюють бойовиків на Донбасі - РНБО

"На маріупольсько-таганрозькому напрямку, навпроти ділянки Донецького прикордонного загону по всій сухопутній ділянці кордону росіяни проводять інженерні роботи з облаштування та укріплення бойових позицій на території Росії", - сказав Лисенко.

Він також зазначив, українські військові на південному напрямку сконцентрували достатню кількість сил і техніки, щоб у разі необхідності дати відсіч супротивнику.