REUTERS

 До Луганська прибула колона МНС РФ у складі 70 вантажівок із «гуманітарною допомогою», передає ИТАР-ТАСС.

За даними агентства, всі машини другого конвою МНС із гуманітарною допомогою для України пройшли російську митницю.

Наразі проводиться розвантаження автомобілів. Вони привезли цукор, крупи, продукти харчування, а також усе необхідне для жителів південного сходу України.

Відео дня

Ніяких пригод під час просування колони не було. 

«На шляху проходження її супроводжували ополченці проголошеної Луганської народної республіки (ЛНР)», - зазначається в повідомленні.

Як повідомили раніше в прес-службі Південного митного управління, на 8.00 мск російські митники завершили оформлення всіх машин із другого конвою МНС, після чого вантажівки залишили зону митного контролю й виїхали на територію України.

Читайте такожВсе стоїть, як і стояло: у Росії розповіли про другий "гумконвой"

Всього в конвої близько 200 вантажівок.

Загальна маса гуманітарного вантажу - 2 тис. тонн, окрім продуктів харчування до нього входять препарати для очищення води, електрогенератори та інші засоби для подолання наслідків гуманітарної катастрофи.

Довідка УНІАН. Першу колону в складі 280 вантажівок із «гуманітарною допомогою» на Донбас влада Росії направила в односторонньому порядку. 22 серпня російські «КамАЗи» прорвалися через український пункт пропуску «Ізварине», який контролюється бойовиками. 

У Червоному Хресті повідомили, що їхні представники не супроводжували вантажівки РФ в Україні, як було обумовлено раніше. 

24 серпня в Міністерстві оборони України заявили, що на вантажівках російського «гуманітарного конвою» було вивезено обладнання українських стратегічних підприємств.