Геращенко: 90% наших літаків мотлох / ТСН

Про це заявив кандидат у народні депутати від партії «Народний фронт», радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

«Говоритимемо прямо - ці закони є наслідком Мінських (Мюнхенських) угод, укладених під тиском прямої військової загрози Путіна в умовах, коли Захід фактично відмовився продовжувати допомагати Україні, якщо вона не погодиться на умови примирення з Путіним ціною надання більших прав частині Донбасу, що знаходиться під контролем терористів. Це вимушений крок, зумовлений нашою слабкістю у військовому та технічному плані. Наша армія і Національна гвардія були у змозі протистояти терористам-найманцям, щедро забезпеченим новітньою російською бойовою технікою, але ми були не в стані протистояти регулярній російській армії, яка відкрито вторглася на нашу землю 24 серпня», - сказав Геращенко.

Читайте такожДоленосний день: ВР ухвалила закони про амністію бойовиків, особливий статус Донбасу та ратифікувала Угоду про асоціацію з ЄСЗа його словами, особливий режим за планом президента України Петра Порошенка планується вводити «лише на тій території Донбасу, яка виявилася на момент Мінських угод під фактичним контролем Росії».

Відео дня

«Так, в цих Законах є багато таких моментів, від яких волосся стає дибки у кожного патріота України. Але який був вибір у президента України Петра Порошенка та Верховної Ради України? Після відмови про голосування за ці Закони, просування російських танкових колон продовжилося б у бік Маріуполя, Дніпропетровська, Запоріжжя, Харкова, забираючи все більше української території, в той час як жодна країна світу не дала своєї згоди поставляти нам зброю і відкрито підтримувати нас в протистоянні з Росією», - наголосив Геращенко.

«Я в неділю був на одній передачі з полковником української армії Євгеном Сидоренком, що вийшов з Іловайського котла на трофейному російському танку Т-72, зробленому в жовтні 2013 року, в той час як наші хлопці воюють на техніці 30-річної давності, яка без ремонту не в змозі пройти і пари сотень кілометрів без поломок. При тому, що в Україні не виробляються ані патрони, ані снаряди, ані ракети для систем залпового вогню, а наші військові літаки на 90% - це просто мотлох, який ми навіть не в змозі відремонтувати, бо всі заводи, які їх виробляли, знаходяться в РФ», - зазначив Геращенко.

Читайте такожСеменченко вважає, що Україну врятує сильна армія: ми маємо стати другим ІзраїлемВін наголосив, що наразі нашим силам важко протистояти регулярній російській армії, військовий бюджет якої в 50 разів більше нашого військового бюджету.

«Справжня причина Мінських угод і подальше слідування за цим планом президента Порошенка щодо замирення Донбасу полягає у наступному. Поки Путін 14 років зміцнював і озброював свою армію, наша система безпеки і оборони грабувалась і здавалася Путіну в оренду. Обидва останніх міністри оборони Януковича – Саламатін і Лебедєв – зараз в Москві, звідки вони, перебуваючи на посадах, отримували команди. Обидва останніх глави СБУ - Якименко і Калінін - також у Москві. Вони здавали і здають всі наші державні таємниці, всі дані про стан наших розграбованих Збройних сил і Служби безпеки», - заявив радник міністра.

При цьому Геращенко підкреслив, що «сам факт прийняття цих Законів не означає, що нам більше не загрожує продовження відкритої війни з Путіним. Це скоріше відтягує її на деякий термін, але не виключає зовсім».

"Зате у нас поки є час для того, щоб краще озброїтися, навчитися, очиститися від баласту в силових структурах системи Національної безпеки, оборони і МВС», - резюмував Геращенко.