REUTERS

Про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки та оборони України Андрій Лисенко.

"Збройні Сили України та інші силові підрозділи, які задіяні в АТО, почали підготовку до відведення важкої зброї на 15-кілометровий рубіж відповідно до домовленостей про припинення вогню, досягнутих 5 і 19 вересня.", - сказав Лисенко.

За його словами, мова іде про відведення артилерії та броньованої техніки, яка має на озброєнні гармати калібром понад 100 мм. Всі ж інші підрозділи і техніка, як зазначив Лисенко, продовжують залишатися на займаних позиціях.

Відео дня

Читайте такожСиловики знищили групу піхоти бойовиків під Гранітним"У нас є інформація, що у них (у бойовиків - УНІАН) також почався рух на відведення, але поки не такий активний, як ми очікуємо", - додав речник РНБО.

rnbo.gov.ua

Дивитись карту у кращій якості.

За словами Лисенка, за оперативною інформацією, спостерігається відведення військ Росії з України, "і тому у бойовиків стає менше можливостей використовувати важку артилерію, вони відходять на другорядні позиції".

Читайте такожБойовики поновили штурм аеропорту в ДонецькуЯк повідомляв УНІАН, за минулу добу в зоні АТО загинули два військовослужбовці, ще два дістали поранення.