REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час брифінгу заявив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

«Наша армія та Національна гвардія не займаються розстрілами місцевих мешканців. І ті тіла загиблих, які нібито поховані в могилі, ми вважаємо, що, швидше за все, це тіла наших бійців, яких було вбито (терористами та російськими військовими) внаслідок Іловайського котла. Могли зібрати ці тіла, засипати землею, поставити якісь таблички і з цього влаштувати масові поховання, користуючись тим, що тіла, які піддались термічним опікам після установок «Град» тощо, просто неможливо упізнати. Або ж це можуть бути місцеві мешканці, які загинули при обстрілі бойовиками житлових кварталів, тому вони користуються тим, що немає можливості це перевірити», - сказав він.

Читайте такожНа Донеччині знайшли три масові поховання - ОБСЄГеращенко також назвав відвертою брехнею розповсюджену у російських ЗМІ інформацію про те, що подібні поховання – справа рук українських військових.

Відео дня

«Це відверта російська пропаганда і брехня про те, що після відступу наших сил з деяких районів Донецької області знаходять ніби масові поховання мирних громадян, яких катували, над якими знущались українські «карателі». Хочу сказати, що подібного роду заяви є відвертою брехнею російської пропагандистської машини, яка зараз знайшла собі нову роботу після так званого перемир’я і намагається скомпрометувати українську владу, українську армію, Національну гвардію в очах європейського та світового суспільства… У своїй нахабності та мерзотності російська пропаганда залишила позаду фашистську та радянську пропаганди, але думаю, що ми будемо з цим боротись словами правди та справжніми фактами, які в результаті, я думаю, колись ляжуть в основу міжнародного трибуналу над злочинцями російського режим», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, під Донецьком виявлено масове поховання з табличкою ”Загинули за путінську брехню”. Жителі селища Нижня Кринка, яке раніше обстріляли бойовики, в Донецькій області, показали спостерігачам ОБСЄ таке стихійне поховання. Скільки людей там поховано, наразі не відомо. Про те, ким встановлена ця табличка, невідомо, як, власне, невідомо, і хто похований у цій могилі.