REUTERS

Про це повідомив заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (Київ) Олександр Хуг сьогодні на прес-конференції в Дніпропетровську, передає кореспондент УНІАН.

«Зараз у Києві група нових спостерігачів ОБСЄ проходить спеціальну підготовку. В основному вони вивчають правила безпеки, а також основні методи ведення роботи. Незабаром їх буде відправлено до місця, де будуть працювати постійно. Багато з них вирушать на схід України для здійснення мандата, який отримала місія в березні цього року», - зазначив Хуг. 

За його словами, мандат не буде обмежений виконанням Мінського протоколу та меморандуму. 

Відео дня

Читайте такожСклад Моніторингової місії ОБСЄ в Україні збільшать до 350 осіб

Хуг підкреслив, що спостерігачі, які поїдуть на схід України, там працюватимуть тільки при наявності гарантування необхідних заходів безпеки.

«Ми - громадська наглядова місія і у своїй роботі не застосовуємо зброю. Тому дуже важливо, щоб наші спостерігачі були належним чином захищені. Частина цього захисту - це відповідне обладнання, таке як броньовані машини, без яких місія працювати не буде. Це нововведення узгоджено і підтримано всіма країнами-учасницями ОБСЄ», - сказав Хуг.