В Одесі затримали учасника подій 2 травня

Про це повідомили УНІАН у прес-центрі СБУ.

Як відзначили в прес-центрі, підозрюваний громадянин «С», 1956 р.н., у своїх свідченнях повідомив, що брав участь у подіях біля Будинку профспілок на Куликовому полі Одеси на боці антиукраїнських сил.

Читайте такожМВС завершило розслідування справи за фактом безладів в Одесі 2 травняПід час обшуку в квартирі затриманого співробітники СБУ вилучили мисливську зброю «Форт-201», набої до автомата Калашникова 5,45 мм, карабін СКС і пневматичний пістолет та набої до них. Також у зловмисника виявлені інструкції з виготовлення саморобних вибухових пристроїв, електронні схеми і комплектуючі, які використовують в якості електронних детонаторів і для дистанційного вибуху СВП, примірники агітаційної газети «Нороссия».

Відео дня

В рамках розпочатого кримінального провадження тривають оперативно-слідчі дії.

Раніше повідомлялося, що старший слідчий з особливо важливих справ Головного управління МВС Руслан Сушко вважає, що події в Одесі планувалися задовго до 2 травня.

Зокрема, за його словами, людей спеціально закликали в Будинок профспілок, і «центр займання був у будівлі», тому є підстави припускати про завчасне планування.

В Одессе задержали участника событий 2 мая