Иловайск / ТСН

Про це він сказав сьогодні під час засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування причин та обставин оточення та загибелі українських військових під Іловайськом.

"Ви знаєте що саме страшне було в Іловайську? Не тільки те, що загинули наші побратими, а те що в нас повірили люди, які там живуть. Не треба було звільняти, щоб потім здавати", -  сказав Береза

" В чому унікальність іловайської операції? Ми зайшли туди не завдяки, а всупереч, маючи на озброєнні лише стрілецьку зброю. Тим не менше ми знищили достатню кількість сил ворога" - додав він.

Відео дня

Читайте такожГелетей каже, що сили АТО під Іловайськом зупинили просування військ РФ

Комбат наголосив, що добровольчі батальйони через відсутність постачання боєзапасів були змушені за допомогою стрілецької зброї давати відсіч російським танкам Т-72Б, стріляючи на ураженнв в оптичні приціли танків або місця візуального контролю за місцевістю, яку здійснює екіпаж бойової машини.

За словами Берези трагедія Іловайська - це "слід російської регулярної армії".

Комбат зазначив, що "дані розвідки говорили про їхній вхід,  але ми не готові були воювати з регулярною російською армією. Але все одно ми з автоматами напали на російські танки".