REUTERS

Зокрема, 3 жовтня, так звані "козаки", що не підконтрольні "ЛНР", здійснили два артобстріли міста Попасна на Луганщині, повідомляє прес-служба глави Луганської ОДА Генадія Москаля.

"О 12.43 вони обстріляли вагонний завод (потерпілих немає), а в результаті другого обстрілу, о 15.45, 1 людина загинула, 10 зазнали поранень, у тому числі 3 тяжких. Пошкоджені житлові будинки та газопровід, у результаті чого місто відключено від газопостачання", – йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що ці ж бойовики тричі обстріляли з установки "Град" блокпост Нацгвардії, жертв немає.

Відео дня

Окрім того, з “Градів” було обстріляно опорний пункт 128-ї бригади у Мирній долині, а з 12.30 до 13.00 з мінометів — опорний пункт біля села Троїцьке. З 13.05 до 13.15 це ж "військо Донське" обстріляло с. Оріхове Попаснянського району — в село випустили близько 10 снарядів. Жертв і руйнувань немає.

Губернатор Луганщини також інформує, що вчора з 15.00 до 15.45 у місті Ірміно, підконтрольного бойовикам, у бік Попасної та Гірського було випущено близько 40 снарядів. Інформації про жертви та руйнування поки немає.

Читайте такожЗа добу на Донбасі загинули двоє українських військових - РНБОЗі сторони Веселої гори батальйони сформованих по структурі СС бойовиків "Дон" і "Заря", які не підконтрольні ні ЛНР, ні Плотницькому особисто, вчора з 22.45 до 0.35 сьогоднішнього дня вели інтенсивний обстріл ТЕС у місті Щастя. Жертв і руйнувань немає. О 23.55 вівся обстріл мосту, який охороняє 92-га аеромобільна бригада, один боєць поранений.