УНІАН

Як повідомили УНІАН у прес-службі ЦВК, це рішення було зумовлено надзвичайною важливістю якісної підготовки проведення виборів.

В Комісії нагадали, що 16 жовтня президент України підписав прийнятий парламентом закон "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей". Окрім іншого, цим законом на 7 грудня 2014 року призначено позачергові вибори депутатів районних, міських, районних у містах, селищних, сільських рад, сільських, селищних, міських голів в окремих районах Донеччнини та Луганщини.

«При цьому встановлено, що адміністративні одиниці, в яких запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування, визначаються рішенням Верховної Ради», - зазначили в ЦВК.

Відео дня

«Враховуючи, що, відповідно до закону "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів", виборчий процес розпочинається за 50 днів до дня позачергових місцевих виборів, в цьому випадку він має розпочатися 18 жовтня 2014 року. А відтак, у відповідних суб’єктів виборчого процесу виникає обов’язок на здійснення дій та прийняття рішень, передбачених законом, у встановлений ним строк», - наголошується в повідомленні.

Читайте такожЦВК зареєструвала ще 436 офіційних міжнародних спостерігачів При цьому в ЦВК акцентують на тому, що «невизначення ж найближчим часом парламентом районів, міст, районів у містах, селищ та сіл, де 7 грудня повинні відбутися позачергові місцеві вибори, може створити ризик для своєчасного здійснення зазначеними суб’єктами виборчих процедур, передбачених законом».