REUTERS

 

Таку позицію у вівторок в Брюсселі озвучив російський міністр енергетики Олександр Новак, передає власний корреспондаент УНІАН. 

«Ми вважаємо, що товар, який поставляється споживачеві, не може бути предметом реверсу, тому що це не передбачено контрактом», - сказав він. 

Відео дня

Разом з тим Новак зазначив, що дана ситуація з реверсом вимагає додаткового юридичного вивчення. Констатувавши, що в даний час тривають реверсні поставки газу з Європи в Україну, російський міністр повідомив, що «Газпром» наразі вивчає це питання з правової точки зору і найближчим часом буде прийнято рішення, що з цим робити». 

Читайте такожУ Держдумі вирішили прийняти закон про заборону реекспорту російського газу в Україну

У свою чергу міністр енергетики України Юрій Продан, коментуючи компромісну пропозицію, щоб «Газпром» продавав газ європейським компаніям, а вони в свою чергу - Україні, констатував, що Росія виступає проти цього.

«Ми шукаємо компромісні рішення, але «Газпром» сказав, що це неможливо», - сказав український міністр. 

Нагадаємо, Україна, після припинення «Газпромом» продажу «Нафтогазу» російського газу, має три маршрути поставок «блакитного палива» з Європи: польський, угорський і словацький. 

Однак, Угорщина зупинила транспортування газу в Україну з 25 вересня після переговорів з російським газовим монополістом «Газпромом».