Изменили место голосования 9 тыс. бойцов АТО Фото УНИАН

Про це повідомив заступник голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) Андрій Магера. "За нашими відомостями, в Донецькій і Луганській областях більше 9 тис. військовослужбовців і учасників добровольчих загонів змінили місце голосування, тобто до 20 жовтня подали заяви про зміну місця голосування".

Читайте також"Голос України" назвав депутатів, які позбавили можливості проголосувати бійцям в зоні АТО

Він зазначив, що через те, що парламент 20 жовтня не вніс зміни у виборче законодавство, не вирішена проблема багатьох інших військовослужбовців, які не подавали заяви про зміну місця голосування.

Відео дня

Андрій Магера назвав ганебним невирішення питання Верховною Радою в цьому контексті. При цьому він зазначив, що не зовсім правильно звертатися до ЦВК для вирішення цього питання. За його словами, ЦВК міг би прийняти постанову для врегулювання даної ситуації. У той же час він зазначив, що не має права змушувати Центрвиборчком приймати таке рішення, оскільки ЦВК є колегіальним органом.

Як повідомляв УНІАН, 20 жовтня Верховна Рада не підтримала включення до порядку денного законопроектів, які регулюють питання голосування учасників АТО на виборах в парламент України 26 жовтня. За включення цього питання до порядку денного проголосували 183 депутати при необхідних 226.