REUTERS

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, на засіданні російського уряду, він сказав: «Літо було гарячим, люди їхали відпочивати, із задоволенням, треба зізнатися, але на переправі були труднощі, люди стояли на спеці у багатокілометрових чергах. Зрозуміло, що інфраструктура не пристосована, міст ще не побудували. Труднощі носять об'єктивний характер, але потрібно постаратися, щоб наступний сезон пройшов з меншими проблемами».

Читайте такожУ Криму триває безлюдний туристичний сезон

За словами Медведєва, уряд РФ має намір виділити субсидію на облаштування інфраструктури поромної переправи між Краснодарським краєм і Кримом у розмірі 170 млн рублів (близько 4 млн доларів), щоб пройти наступний курортний сезон.

Відео дня

Він зажадав забезпечити порти Кавказ і Керч обладнанням для безпеки перевезення людей і їх обслуговування.

Як повідомляв УНІАН, на думку російських експертів, завершення будівництва моста через Керченську протоку в 2018 році, як планує російська влада, є малоймовірним через фінансову ситуацію в РФ, що загрожує жителям Криму дефіцитом товарів першої необхідності протягом найближчих років, особливо взимку, коли не буде працювати поромна переправа.

5 вересня міністр транспорту РФ Максим Соколов заявив, що Росія планує побудувати міст у Криму через Керченську протоку до 16 грудня 2018 року.